Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Skip to content

Kom i gang med aksjehandel- en guide for nybegynnere

Et nytt år kommer med mange mål og forhåpninger, og kanskje et mål for 2022 er å begynne å handle aksjer. Det er utrolig mange som investerer i aksjer, og nå har også flere yngre mennesker begynt å gjøre det. Dette er en super måte å få bedre innsikt i egen økonomi på, samt å kanskje kunne tjene noen penger. Å investere i aksjer er på mange måter som å investere i fremtiden, og det er aldri for sent å begynne.

Finn en handelsplattform

Aksjer kan kjøpes på ulike handelsplattformer, og det skjer normalt gjennom en nettmegler. Her vil du typisk møte færre gebyrer enn hos en aksjemegler. Det finnes mange handelsplattformer der ute som du kan velge mellom, og det er viktig at du bruker tid på å finne den som passer deg best. Når man leter etter en nettmegler bør man blant annet se på sikkerhet, gebyrer, priser og hvilke aksjer de tilbyr. I tillegg er det viktig å se på de ulike verktøyene de tilbyr. Dette er verktøy som er svært viktig for deg som investerer, fordi det kan hjelpe deg med å analysere ulike aksjer. Det er også en stor fordel om siden du handler på har en aksje app som lar deg kjøpe og selge aksjer fra mobilen. Du kan lese mer om dette på https://aksjeskole.com/aksje-app/.

Undersøk aksjene

Når du har funnet en plattform å handle på, så er det på tide å undersøke hvilke aksjer du skal kjøpe. Når du handler aksjer, er det viktig å vite alt du kan om det det gjeldende firmaet. Til å starte med kan det være en god ide å investere i et selskap du interesserer deg for, eller som du av en eller annen grunn har godt kjennskap til. Hvis du er usikker på hva du skal investere i så kan du også se til store selskap som har gjort det godt over lang tid, som for eksempel Google, Amazon eller Tesla.

Det er også mange som velger å investere grønt. Dette kan være selskaper som på en eller annen måte bidrar til grønnere drift og mer miljøvennlig industri. Dette kan innebære alt fra bedre lakseoppdrett til utvinning av miljøvennlige batterier. Du kan finne mange tips for investering på nett, men til syvende og sist er det opp til deg å vurdere hva som er en god investering og ikke.

Kjøp aksjer

Når det er på tide å kjøpe aksjene kan du finne frem til handlesplattformen igjen. Du er nødt til å opprette en konto på siden, og legge inn nødvendig informasjon. Her kan du også søke opp aksjene du har lyst til å kjøpe. Du velger selv hvor mye du ønsker å kjøpe for. Når du har gjennomført kjøpet så eier du aksjen, og da kan du bruke tid på å følge med hvordan et går. Du kan når som helst selge deg ut av aksjen. Når du investerer er det viktig å kun bruke penger du har råd til å tape, fordi all investering medfølger en risiko.