Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Skip to content

Tips til potetmosen

Potetmos er både godt og næringsrikt og behøver ikke bare være laget av poteter. Riktignok vil grunnbasisen alltid være poteter, men med enkle triks kan man gjøre så utrolig mye mer ut av det. Eksempelvis kan man tilsette rødbetesaft, noe som både gir god smak og spennende farge, eller man kan tilsette andre grønsaker også. Gulrot er fint, gjerne revet, da dette danner fine smakfulle mønstre i mosen. Erter er dekorativt, persille og hakket spinat kan brukes og hakkede tomater. Rødløk gir fin smak, det samme med hele hvitløk.

Det er heller ikke alltid nødvendig å skrelle potetene før de kokes,bare man er nøye med å skrubbe dem skikkelig rene, noe som gjør at selv små potetarter kan brukes. Som for eksempel mandelpoteter. Skjærer man potetene i små terninger eller skiver koker de også fortere og gir en interessant konsistens hvis man ikke moser dem helt. Skal man tilsette smør, melk eller vann, anbefales det å varme dette på forhånd da det blander seg lettere.

Å bruke kjøkkenmaskin til tilberedning av potetmosen kan gi en luftig og fin konsistens,men det kan også gi en udelikat masse som ikke direkte er behagelig å spise. Her anbefales det å prøve seg litt frem. Potetmos kan spises til alt, til og med til fiskepinner.